19:30

Hälsö/Björkö

Referat: Eriksbergs IF - Hälsö/Björkö

Eriksbergs IF - Hälsö/Björkö (1-6)
Målskyttar: 1-1 (34min) Marcus Wiseman, 1-2 (39min) Johan Forseström, 1-3 (46min) Marcus Wiseman, 1-4 (51min) Johan Forseström, 1-5 (77min) Andreas Forsmark och 1-6 (78min) Marcus Wiseman.
-
Seriepremiär och bortamatch mot Eriksbergs IF och vi begav oss till Krokängsplan konstgräs nere vid Eriksberg. Vi visste inte så mycket om detta laget, mer än att dom vunnit sin klass 3 serie förra året och att dom kommit igång med sin gemensamma träning sent eftersom flera i laget spelar handboll och flera var tydligen med i stadslaget i handboll. Och visst när vi såg dom, så var det flera bjässar och Eriksbergs nr 2 var enligt uppgift på hemsidan 1,95 lång, så här vill det till att kämpa killar.
-
Det verkade lite halvlojt på uppvärmningen och klockan 19:30 blåste domare Mohamed Hammudeh igång matchen, som gjorde en bra insats denna dag.
Spelet var lite krampaktigt i början och det var Eriksberg som tog initiativet efter några minuter in i matchen även om Henke hade ett bra skottläge i den (5min) men målvakten gör en benparad.
Det var inget ordnat spel alls från vår sida, det verkade nervöst och killarna var lite för tveksamma i duellerna och i närkampsspelet. Eriksberg vann i princip varenda duell på mittplan och vår rörelse utan boll var under all kritik, kanske var det premiärnerver.
(10min) 1-0 till Eriksberg efter slarv i försvarsarbetet, där Eriksbergsspelarna knycker bollen från oss och kan skjuta in ledningsmålet 1-0, hoppas att detta blir en väckarklocka.
Matchen fortsätter med tveksamt spel från vår sida och Eriksberg har det tyngre spelet och ett bättre passningsspel just nu. När vi får bollen är det alldeles för mycket felpassningar och dåligt tempo i spelet, (17min) Nu kommer vi ändå i ett skapligt anfall och Forse får till ett bra skott från nära håll men målvakten räddar. Efter (25min) in i matchen börjar spelet komma igång allt mer, vi bytte in Marcus på mittfältet för att kanske få lite mer energi och fart på spelet.
(26min) Bra spel i ett fint anfall som avslutas med ett skott av Pontus men denna gång är det en utespelare som räddar.
(34min) och det förlösande 1-1 målet Marcus Wiseman efter passning från Joshua Berntsson.
Marcus skjuter först men målvakten räddar rakt ut och sedan nickar Marcus in bollen över målvakt och försvarare. Nu börjar vi få allt mer fart på benen, (35min) snygg frispelning till Forse som skjuter över.
I matchens slutminut (39min) kommer ett psykologiskt mål, snyggt förarbete av Marcus på högerkanten som spelar in bollen till Forse, 1-2 Johan Forseström.
HALVLEK
Halvtidsvila och snack om varför den första halvleken var som den var, nu gällde det att tända till igen och försöka öka tempot betydligt mer.
(46min) 1-3 Marcus Wiseman, John som kom in i 2:a halvlek lyfter en fin boll till Forse som passar bak till Marcus, som i sin tur rycker mot straffområdet och får på en mäktig kanon otagbart för målvakten, som knappt han reagera. (51min) 1-4 Johan Forseström långskott som går i en båge över målvakten och det var efter passning från Marcus Wiseman. Nu är det bra fart på spelet och när vi anfaller med detta tempot så har Eriksberg svårt att hänga med i svängarna.
-
I mitten av halvleken hamnar vi i en liten svacka igen och Eriksberg kommer in i matchen och börjar trycka på igen, vi får ett antal hörnor emot oss och även inkast från kanterna, som i princip är som hörnor, för Eriksberg hade några riktiga långkastare. Och då hade vi stora problem i försvarsarbetet mot dessa stora kraftiga Eriksbergsspelare. (62min) Snyggt anfall till Emil som kommer runt på högerkanten och slår ett fint inlägg till Adde, som nu kommit in och Adde skjuter bra med målvakten räddar. (75min) Mycket snyggt anfall igen där Andreas Jernarp snurrar med Eriksbergskillarna och spelar in till Forse som spelar vidare till Adde som skjuter, det högsta skottet idag och bollen flyger bort till lekplatsen borta vid bostadshusen.
-
Men Adde får revanch (77min) 1-5 Andreas Forsmark efter snyggt förarbete och inlägg av Marcus Wiseman och matchen avslutas med 1-6 (78min) Marcus Wiseman efter djupledspass från Johan Forseström.
-
Övrig sammanfattning av matchen tar vi på träningen på onsdag.
Bra jobb denna dag killar i den 2:a halvleken och i slutet av den första, nu väntar träning på onsdag 14/4 på Björkövallens grusplan och sedan på fredag åker vi på träningsläger till Höganäs.
Vi tackar även Acke för det fina jobbet som pressfotograf, inte bara en målvaktstalang utan även kanske än blivande proffsfotograf.